Ontslag nemen

Ontslag nemen gebeurt om allerlei verschillende redenen, je kunt ontslag nemen omdat je een beter betaalde of leukere baan aangeboden hebt gekregen, of omdat je het niet meer leuk vindt bij je huidige werkgever. Er zijn talloze redenen om ontslag te nemen en al deze redenen hebben één ding gemeen, je moet een goede ontslagbrief schrijven om te zorgen dat alles soepel verloopt. Nadat je ontslag genomen hebt zal je bij de meerderheid van de werkgevers nog een periode door moeten werken, dit noemen ze jouw opzegtermijn. In sommige gevallen is het mogelijk om in de opzegtermijn jouw resterende vakantiedagen op te nemen.

Ontslag nemen en uitkeringen
Wanneer je ontslagen wordt door jouw werknemer heb je in de meeste gevallen recht op een WW-uitkering, echter wanneer je zelf ontslag neemt geef je jouw recht op een uitkering op. Hier moet je goed rekening mee houden voordat je ontslag neemt, is er de mogelijkheid om snel ander werk te vinden? Dat is belangrijk om ervoor te zorgen dat je na je ontslag niet in de problemen komt.

Uitzonderingen
In de meeste gevallen heb je geen recht op een uitkering wanneer je zelf je ontslag indient, echter in enkele gevallen is er sprake van een uitzondering. Moet je bijvoorbeeld door een verhuizing met je partner nu meer dan drie uur naar werk reizen, zijn er uitzonderlijk slechte werkomstandigheden of wordt er bijvoorbeeld constant gedreigd met ontslag? Dit wordt vaak gezien als een uitzondering en hierbij is het vaak mogelijk om toch een uitkering aan te vragen. Zijn deze specifieke voorbeelden niet van toepassing op jou maar heb je toch het gevoel dat er een bijzondere reden is waardoor jij wel ontslag moet nemen? Dan kun je contact op nemen met specialisten op het gebied van ontslag nemen, zo weet je zeker dat je na jouw ontslag niet geheel zonder inkomen zit.

Mocht je niet tot één van deze uitzonderingen behoren en geen ander werk in zicht hebben, is er altijd de mogelijkheid om met jouw werkgever te gaan praten. Als jouw werkgever weet dat jij liever niet meer werkzaam blijft bij zijn bedrijf, en je van plan bent anders zelf ontslag te nemen wilt jouw werkgever misschien wel meewerken. Dan weet je zeker dat het proces goed verloopt en als jij dan ontslagen wordt heb jij toch nog recht op een uitkering tot je nieuw werk hebt gevonden. Vooral wanneer jouw werktijd een positieve ervaring is geweest voor jou en je werkgever is dit een situatie die regelmatig voorkomt. Werkgevers hebben altijd liever enthousiaste werknemers dan iemand die liever niet meer wil werken, als dit het geval is en je al van plan bent om ontslag te nemen is dit een veel voorkomende oplossing.

 

 

Advertentie tip