Opzegging proefperiode

Opzegging proefperiode. Wanneer je een nieuwe baan hebt is er altijd sprake van een periode waarin zowel de werkgever als de werknemer zonder gevolgen het contract mag opzeggen. Dit is voor de werknemer goed om te kijken of het bedrijf en de baan bij hem past, en hetzelfde geldt voor de werkgever. Wanneer je van mening bent dat dit niet het geval is en je aan het eind van je proefperiode je contract niet wil verlengen is het goed om dit via een brief te doen, in onderstaand voorbeeld is zo’n ontslagbrief te zien.

Hans Bakker
Jan van Ieperenstraat 121
1288 AJ Amsterdam

GreenMeals B.V.
De Rodeweg
1023ZW Amsterdam

Amsterdam, 23 november 2016

Geachte heer Fransen,

Door middel van deze brief wil ik graag aangeven dat ik wens mijn proefperiode niet te verlengen. Mijn proefperiode liep van 1 september 2016 tot 1 december 2016 en daardoor zal mijn laatste werkdag donderdag 1 december 2016 zijn. De reden dat ik ervoor kies om na mijn proefperiode niet bij u te blijven werken is omdat de functie anders is dan ik verwacht had. De werkzaamheden zijn minder gevarieerd en dat is voor mij een essentieel onderdeel voor mijn werk.

Verder wil ik u wel bedanken voor de kans die u mij gegeven hebt, ook al was het maar drie maanden heb ik aan uw bedrijf zelf een positieve ervaring overgehouden. Het contact met u en de andere collega’s vond ik persoonlijk erg positief.
Daarom wens ik u en uw bedrijf ook veel succes toe in de toekomst.

Met vriendelijke groet,

(handtekening)

Hans Bakker

Advertentie tip