Opzegging van contract

Opzegging van contract.Soms wil je als werknemer ontslag nemen zonder dat je een nieuwe baan hebt gevonden, en wil je jouw contract simpelweg gewoon opzeggen. Dit kan om allerlei redenen zijn die niet persé met je huidige bedrijf te maken hebben. Dit soort brieven kunnen daarom ook positief zijn en dit hoeft niet in te houden dat je met een negatieve indruk weggaat bij jouw huidige bedrijf. In onderstaand voorbeeld is een brief te zien waarin een contract opgezegd wordt.

Pieter Derks
Jan van loonweg 11
1123XJ Amsterdam

BouwMats B.V.
Michiel de Ruyterweg 12
1012DF Amsterdam

Amsterdam, 22 november 2016

Geachte mevrouw De Clerck,

Naar aanleiding van ons gesprek van 21 november 2016, dien ik via deze ontslagbrief officieel mijn ontslag in als werknemer van BouwMats B.V..
Ik wil hierbij aangeven dat ik mijn contract niet wil verlengen, en mijn contract zal hierbij officieel afgelopen zijn op 21 december 2016.

Wel wil ik graag benadrukken dat ik veel geleerd heb bij uw bedrijf, en op een positieve manier terugkijk op alle ervaringen die ik opgedaan heb. De reden dat ik mijn contract niet wil verlengen heeft daarom ook niets met uw bedrijf te maken en is volledig persoonlijk. Ik zou u daarom ook graag om een getuigschrift willen vragen, waarin u mijn werkzaamheden beoordeelt. Ik wil uw bedrijf hierbij ook nog veel succes in de toekomst wensen.

Met vriendelijke groet,

(handtekening)

Pieter Derks

Advertentie tip